over mij en de blognaam

You may not have all you want or you need
all that you have has been due to my hand,
it can change, it can stay the same,
who can say, who can make their claim.

The situation we are in at this time
neither a good one, nor is it so unblest
it can change, it can stay the same,
I can say, I can make my claim.
Hail …….. Hail …….. Hail.

Unity’s strength and all must be as one,
confidence in you hope will reflect in me
I think everyone not as my nation for
you are my people and there must be no change.
It can change, it can stay the same
I can say, I can make my claim.
Hail …….. Hail …….. Hail.
Hail to Power and to Glory’s way.
Day by day.

(Gentle Giant – Proclamation – The Power And The Glory – 1974)

Op YouTube is zowel een complete studiotrack te beluisteren als een video te bekijken. Luister/kijk overigens ook eens naar overige GG nummers. Een waarschuwing is 35 jaar later nog immer van kracht! De tijd-ver-vooruit muziek en niet alledaagse songteksten zijn niet voor iedereen toegankelijk, maar welzeker een inspiratiebron voor velen. Waarvan akte.

De naam van mijn weblog is ontleend aan een song uit mijn favoriete jaar 1974, van mijn alltime favourite Gentle Giant (website). Als adolescent heb ik heel wat uurtjes liggend op bed doorgebracht met luisteren naar GG LP’s 🙂 Met een open oog voor heden en toekomst is het verleden een onuitputtelijke bron voor vernieuwing. Change? Waarschijnlijk dus niet, maar zonder idealen vaart niemand wel. 

Per 1 maart 2010 ben ik dan eindelijk mijn eigen weblog gestart. Al sinds Wim de Bie zijn Bieslog startte heb ik de ontwikkelingen gevolgd, maar immer op afstand gehouden. Als je je druk maakt over van alles en nog wat en je ei kwijt wilt, zoals ik, dan is je directe omgeving en zelfs het sociale netwerk wel eens te klein. Het internet biedt dan uitkomst.

Waarom nu pas deze stap? Misschien is het valse bescheidenheid, deels ook zelfbescherming. Wellicht is het mijn leeftijd? Mijn adrenalinegehalte wil nogal eens stijgen bij een schaamteloos gebrek aan nuances en aantoonbare onrechtvaardigheid. Ook tenenkrommende situaties uit de dagelijkse praktijk kunnen mij triggeren tot een (felle) reactie. De meest praktische aanleiding wordt gevormd door het feit dat reageren op meerdere plaatsen (websites, internet fora, social media, etc.) vraagt om meer tijd en energie dan ik er aan wil besteden. Tevens leidt dit tot versnippering van mijn acties. Ik volsta op die plaatsen dan ook met een verwijzing naar mijn weblog, waar ik mijn visie, meningen, stellingen en reacties kan centraliseren.

Mijn weblog is vooral bestemd voor eigen doeleinden (‘dingen van me af schrijven’), maar wellicht soms ook interessant genoeg voor derden. Opmerkingen, kritiek, antwoorden en vragen kun je kwijt via reacties op de artikelen en rechtstreekse berichtjes kun je sturen naar mijn mailadres.

Hans Geurts


Voor meer informatie over mij en mijn activiteiten kun je terecht op de volgende webstekken:

 

Reacties uitgeschakeld voor over mij en de blognaam

Hans op 1 maart 2010

Comments are closed.