Zijn social media de wake-up call voor de softe sector?

Het opzetten van dit boompje wordt ingegeven door iets waaraan ik me in toenemende mate begin te ergeren op LinkedIn. Eigenlijk heb ik hier helemaal geen tijd voor, maar de aandacht wordt nu eenmaal afgeleid. Iets wat ik niet wil.

Het zou grappig zijn als het niet zo ergerlijk was, maar mijn LinkedIn mailbox wordt vooral vervuild door commerciële boodschappen van alle mogelijke coaches en trainers uit de softe sector, zowel in discussies als via mail (!). Zonder goedbedoelende coaches te schofferen gaat het hierbij vooral om persoonlijke trainingen met wat men nog wel eens noemt ‘een zweverig karakter’.

Terecht en gelukkig heb ik persoonlijk op LinkedIn nauwelijks tot geen last van commerciële boodschappen uit het bedrijfsleven. In tegenstelling tot de softe sector stelt men zich daar blijkbaar vooral reactief op. Is het omdat deze, op LinkedIn onwaarschijnlijk  oververtegenwoordigde sector met  ‘social media’ de computer heeft ontdekt en doelgroepen heeft gevonden om uiting te geven aan een commerciële drang naar voren? Ik weet het niet, maar vrolijk word ik er niet van. Juist van de softe sector verwacht ik meer terughoudendheid en geen ‘verspamming’ van social media en berichtenverkeer.

Is het misschien ook mogelijk om op LinkedIn een filter (met trefwoorden) in te stellen voor het weren van discussies/comments en LinkedIn mail, die je NIET wenst te ontvangen? En voor degenen die het misschien niet begrijpen: mijn postbus staat op NEE voor algemene commerciële boodschappen, wat ik voor het gemak onder de noemer spam veeg. Voor een gericht en gemotiveerd aanbod sta ik echter altijd open.

Klik hier voor mijn LinkedIn profiel.

Reacties uitgeschakeld voor Zijn social media de wake-up call voor de softe sector?

Hans op 1 maart 2010 in Social media

Comments are closed.