De media en het Verkade effect

Ja hoor, daar was weer zo’n signaal. Er begint zich een Verkade-effect af te teken. De media kijken naar zichzelf en herhalen zich oneindig zonder enige zelfcorrectie. Als Emile Roemer, de nieuwe lijsttrekker van de SP er fijntjes op wijst dat in de media op slinkse wijze foto’s worden gebruikt om een bepaald beeld neer te zetten, reageert Jeroen Pauw smalend en verontwaardigd. Nee, de media hebben het weer gedaan, boehoe.

Maar natuurlijk hebben de media het gedaan! Zoals al jarenlang het geval is. En gek genoeg gaat de VARA hier voorop. Bedenk bij deze stelling dat ik stevig verankerde linkse roots heb. De media en een groot deel van het journaille zijn helemaal niet links, ze doen net alsof. Zoiets heet salon-socialisme. Als advocaat van de duivelĀ  zit ik met smacht te wachten op Powned en andere rechtse media-initatieven. Het schudt hopelijk de zaak een beetje op en wakker. Overigens geldt iets vergelijkbaars in de politiek. Zolang de gevestigde orde geen antwoorden kan formuleren zal Wilders alleen maar groeien. Zowel een teken van zwakte als het bewijs dat de media zijn afgedaald tot emotie- en onderbuik TV. De woorden integratie, veiligheid en islam komen me de strot uit. Kan het nog ergens over gaan? Waar zijn visionairs, leiders, onderzoeksjournalisten en al dan niet parlementaire onderzoekscommissies als je ze nodig hebt?

P&W is inmiddels een gotspe en een parodie van zichzelf geworden. Samen met Paul de Leeuw – in al zijn creativiteit verveelt hij ons nu met de 143e variant op zijn wensenshow – en Matthijs van Nieuwskerk – die in DWDD steeds minder nuances en steeds meer die typische Hilversumse navelstaarderij aan de dag legt – zijn zij de grootverdieners van de publieke omroep. Vooral de rode haan kraait een hypocriet geluid.

Clairie Polak moet weg en zij mogen blijven. Het is niet eerlijk, oh nee.

Reacties uitgeschakeld voor De media en het Verkade effect

Hans op 6 maart 2010 in De rol van de media, Media, Politiek

Comments are closed.